Rotumääritelmä

Alkuperämaa 
Britannia

Yleisvaikutelma
Vahvarakenteinen, lihaksikas, tasapainoinen ja aktiivinen. Ilme
tarkka, määrätietoinen ja älykäs.

Ominaispiirteet
Koiramaailman gladiaattori, täynnä tulta ja rohkeutta.
Erikoispiirteenä kuonon kärkeä kohti kaartuva (downfaced), munanmuotoinen pää. Koosta riippumatta sukupuolileima hyvin selvä.

Luonne
Tasainen ja kuriin mukautuva. Itsepäisyydestään huolimatta erittäin ihmisystävällinen.

Pää
Pitkä, vahva ja syvä kuonon kärkeen asti, mutta ei karkea. Edestä katsoen munanmuotoinen ja täyteläinen, pinta sileä ilman lovia ja kuoppia. Päälaki korvien välillä lähes tasainen. Sivusta katsoen profiili hieman alaspäin kaartuva niskakyhmystä kirsuun. Kirsu musta ja alaspäin kääntynyt. Sieraimet hyvin kehittyneet, alaleuka voimakas.

Silmät
Kapeat, vinoasentoiset ja kolmionmuotoiset. Syvällä sijaitsevat, mahdollisimman tummat, lähes mustat. Läpitunkeva välke. Etäisyys kirsusta silmiin huomattavasti suurempi kuin silmistä niskakyhmyyn. Siniset tai osittain siniset silmät virhe.

Korvat
Pienet, ohuet ja lähekkäin sijaitsevat. Koiran pitää kyetä pitämään ne jäykästi pystyssä.

Purenta
Säännöllinen ja täydellinen leikkaava purenta, ts. alaleuan etuhampaat koskettavat tiiviisti yläleuan etuhampaiden takapintaa. Hampaat terveet, puhtaat, vahvat, suurehkot ja ehdottoman säännölliset. Huulet tiiviit.

Kaula
Erittäin lihaksikas, pitkä, kaareva. Lavoista päätä kohti oheneva. Ei löysää kaulanahkaa.

Eturaajat
Lavat voimakkaat ja lihaksikkaat olematta raskaat; leveät, litteät, tiiviisti rinnanmyötäiset, selvästi viistot, lähes suorassa kulmassa olkavarteen nähden. Luut erittäin vahvat ja pyöreät. Koira seisoo vankasti ehdottoman yhdensuuntaisilla eturaajoillaan. Kyynärpäät suorat ja voimakkaat, ranteet pystyt. Aikuisen koiran eturaajojen pituus suurin piirtein sama kuin rintakehän syvyys.

Runko
Hyvin pyöreä ja syvä; kylkiluut selvästi kaarevat. Selkä lyhyt, selkälinja sään takana vaakasuora, kaareutuu loivasti leveän, lihaksikkaan lanteen kohdalla. Alalinja rintalastasta vatsaan muodostaa kauniin, nousevan kaaren; rintakehä lähempänä maata kuin vatsa. Edestä katsoen rintakehä on leveä.
Takaraajat
Takaa katsottuna yhdensuuntaiset, reidet lihaksikkaat, sääret hyvin kehittyneet. Polvi- ja kinnerkulmat selvät, kinner lyhyt ja vahva.

Käpälät
Pyöreät ja tiiviit, varpaat hyvin kaarevat.

Häntä
Lyhyt ja alas kiinnittynyt, koira kantaa sitä vaakasuorassa. Tyvestä paksu, kärkeä kohti oheneva.

Liikkeet
Tiiviyttä ilmentävät, sulavat, helpot; liikunta huolettoman itsevarmaa. Ravissa liikkeet yhdensuuntaiset sekä edestä että takaa, vauhdin kasvaessa raajat lähenevät toisiaan. Eturaajat ottavat pitkiä askeleita ja lonkat liikkuvat pehmeästi. Polvet ja kintereet joustavat ja vahvat.

Karvapeite
Ohut, kiiltävä, tasainen ja karkealta tuntuva. Iho tiivis. Pehmeä pohjavilla mahdollinen talvisaikaan.

Väri
Valkealla puhtaan valkea, pigmenttiläiskät ihossa ja laikut päässä eivät ole virheitä. Kirjavilla värilliset alueet vallitsevat valkoisiin nähden. Muuten samanveroisista koirista juovikasta (brindle) pidetään parempana kuin muunväristä. Musta juovikas, punainen, fawn ja kolmivärinen (tricolor) hyväksytään. Pilkut valkoisen koiran karvassa ei-toivottuja; sininen ja maksanväri hylkääviä virheitä.

Koko
Mitään paino- tai korkeusrajoja ei ole, mutta koira on kokoonsa ja sukupuoleensa nähden mahdollisimman massiivinen